Κέικ για να μοσχοβολά η σχολική τσάντα…
Η συνταγή για το κέικ μου μοιάζει με την τυρόπιτα. Είναι πολύ εύκολο και παραμένει αφράτο για πολλές μέρες.
1 κεσεδάκι ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι λάδι
4 αβγά
(1+1+1+1=4 εύκολο, ε;)
Ανακατεύω όλα τα υλικά με ένα πιρούνι και ρίχνω το χυλό σε ένα ταψάκι. Ψήνω στους 200ο C για περίπου 40΄. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη ή περιχύνω με γλάσο σοκολάτας (1 κεσεδάκι άχνη, 2 κ.σ. κακάο, 1 κ.σ. λάδι, 1 κ.σ. ουίσκι)
Επειδή πάντα ή φτιάχνω γλάσο ή πασπαλίζω με άχνη, το κέικ μου δεν είναι πολύ γλυκό. Αν το σερβίρετε σκέτο, προσθέστε μισό κεσεδάκι ακόμη ζάχαρη στη ζύμη.
Καλοφάγωτο!
Ανακατεύω όλα τα υλικά με ένα πιρούνι και ρίχνω το χυλό σε ένα ταψάκι. Ψήνω στους 200ο C για περίπου 40΄. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη ή περιχύνω με γλάσο σοκολάτας (1 κεσεδάκι άχνη, 2 κ.σ. κακάο, 1 κ.σ. λάδι, 1 κ.σ. ουίσκι)
Επειδή πάντα ή φτιάχνω γλάσο ή πασπαλίζω με άχνη, το κέικ μου δεν είναι πολύ γλυκό. Αν το σερβίρετε σκέτο, προσθέστε μισό κεσεδάκι ακόμη ζάχαρη στη ζύμη.
Καλοφάγωτο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου